NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Zo kun je comfortabel leven en het milieu verbeteren

2 Minuten lezen

Wist je dat isolatie van je woning je woning een extra dosis comfort kan geven? Daarnaast is het belangrijk om het milieu te verbeteren, omdat teveel energieverbruik ervoor zorgt dat de lucht teveel vervuild wordt door de broeikasgassen als CO2. In deze blog lees je hoe je jouw duurzaamheid kunt verbeteren.

Isolatie zorgt voor comfort

Zoals je hierboven al kon lezen zorgt isolatie ervoor dat je meer comfort zult ervaren in je woning. Het dikke milieuvriendelijke isolatiemateriaal zorgt er namelijk voor dat je minder last hebt van tocht en dat de warmte beter binnen blijft. Daarnaast kun je de veiligheid van je woning vergroten door te kiezen voor raamisolatie, want dan zal het moeilijker worden voor inbrekers om binnen te komen.

Na de isolatiewerkzaamheden kun je maandelijks flinke energiekosten besparen en je woningwaarde is omhoog gegaan. Op financieel gebied is de keuze voor isolatie dus ook uitstekend.

Kies voor zonne-energie

Je kunt ook kiezen voor zonne-energie en een zonneboiler of zonnepanelen aanschaffen. Zonnepanelen kunnen geïnstalleerd worden op je dak en daarmee kun je jaarlijks enkele honderden euro’s gaan besparen. Op de lange termijn kun je de investeringskosten gemakkelijk terugverdienen.

Met een zonneboiler kun je de opgewekte energie door de zonnestralen gebruiken voor warm water. De energie die je opwekt door de zonnestralen met de zonnepanelen op je dak zijn voor de elektriciteit die je bijvoorbeeld nodig hebt voor je televisie.

Schaf een warmtepomp aan

Een op gas gestookte cv-ketel zorgt voor enorm veel CO2-uitstoot en dit vervuilt het milieu. Om hierin verandering te maken zou je een warmtepomp aan kunnen schaffen. Een warmtepomp is een milieuvriendelijk alternatief, omdat deze geen CO2-uitstoot. De investering in een warmtepomp is fors en kun je niet gemakkelijk terugverdienen, maar je kunt op deze manier wel het milieu een goede dienst bewijzen.

Duurzaam leven zonder te investeren

In de bovenstaande alinea’s heb je gelezen hoe je duurzamer kunt leven door te investeren in je woning. Isolatie, een zonneboiler, een warmtepomp en zonnepanelen zijn allemaal goede opties om duurzamer te worden. Echter kun je als je geen geld hebt voor investeringen alsnog duurzamer gaan leven. Je zult dan moeten letten op je energieverbruik in je dagelijkse leven. Ga minder reizen (auto en vliegtuig) en kies vaker voor de fiets of ga te voet als je ergens heen moet. Ga afval scheiden en producten hergebruiken (gooi niet te snel iets weg). Ga minder producten consumeren, want je hebt niet zoveel nodig als je denkt. Wees ook zuinig met je energie- en gasverbruik en dan kun je op de lange termijn kosten besparen en het milieu een goede dienst bewijzen.

Gerelateerde berichten
Besparen

Het grote voordeel van zonnepanelen voor jouw woning

1 Minuten lezen
Steeds meer mensen denken aan het aanschaffen van zonnepanelen en dat is niet voor niks. Ik spreek steeds vaker mensen die erover…
Besparen

Dingen die je kunt doen om duurzamer te worden

2 Minuten lezen
Eigenhandig het milieu redden gaat je niet lukken! De overheid wil ervoor gaan zorgen dat steeds meer mensen duurzamer gaan wonen, daarom…
Besparen

Tips om duurzamer te wonen

1 Minuten lezen
Duurzaamheid, je komt er tegenwoordig niet meer omheen. Het is op dit moment misschien wel het meest besproken thema ter wereld. Duurzaamheid…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *