NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Dingen die je kunt doen om duurzamer te worden

2 Minuten lezen

Eigenhandig het milieu redden gaat je niet lukken! De overheid wil ervoor gaan zorgen dat steeds meer mensen duurzamer gaan wonen, daarom zijn de subsidies op duurzame investeringen ook zo hoog. In deze blog ga ik je vertellen hoe jij duurzamer kunt gaan leven.

Minder energie verspillen

Duurzaam wil eigen zeggen dat je probeert om zo min mogelijk energie te verspillen. Onnodig energie verbruiken is zonde. In je eigen dagelijkse leven kun je vast wel momenten bedenken waarin jij onnodig veel energie hebt verspeeld. Waarom zou je bijvoorbeeld de televisie aan laten als er niemand kijkt? Of wat je dacht je van een uur douchen, is dat echt nodig? Nee, natuurlijk niet en zo zijn er nog vele andere kleine voorbeelden die we dagelijks kunnen verminderen om het milieu een goede dienst te bewijzen.

Investeren in een duurzame woning

Heb je een eigen huis en wil je gaan verbouwen, dan kun je ervoor kiezen om je huis te laten isoleren. Isolatie zorgt ervoor dat je wooncomfort enorm verhoogt. De warmte blijft lekker binnen en je hebt dus geen hoge verwarmingskosten meer nodig. Daarnaast zijn er nog een andere mogelijkheden als je wilt gaan investeren. Een warmtepomp is een alternatief voor de cv-ketel op gas. Dit is goed voor het milieu, omdat de CO2-uitstoot moeten worden beperkt en de warmtepomp reduceert de CO2 uitstoot naar nul. Mijn favoriete investering is echter een andere, namelijk zonnepanelen voor je dak. Deze investering haal je naar een paar jaar eruit en dan kun je lekker gaan genieten van gratis zonne-energie!

Minder producten kopen

Een andere manier om duurzamer te worden is door minder producten te kopen. We consumeren zoveel en de helft gooien we weg. Koop alleen nog maar wat je echt nodig hebt en gooi niet alles zomaar weg. Sowieso moet je het afval scheiden, maar er zijn een heleboel producten die kunnen worden hergebruikt, dus let hier voortaan op. 

Hou een lekker gevoel over

In deze blog las je dus dat je met kleine aanpassingen in je leven al grote stappen kunt maken op het gebied van duurzaamheid. Minder producten kopen en minder energie verspillen is de basis. Mocht je echt wat te besteden hebben, dan kun je altijd nog kiezen voor een duurzame investering. Isoleren van je woning, een warmtepomp of zonnepanelen zijn goede opties. Waarschijnlijk krijg je nog subsidies van de overheid om de prijs te drukken. Hopelijk heb je wat aan deze blog gehad en ga jij in de toekomst duurzamer leven. Begin met kleine stappen, verbeter het milieu en hou een lekker gevoel over aan je goede daden.

Gerelateerde berichten
Besparen

Het grote voordeel van zonnepanelen voor jouw woning

1 Minuten lezen
Steeds meer mensen denken aan het aanschaffen van zonnepanelen en dat is niet voor niks. Ik spreek steeds vaker mensen die erover…
Besparen

Zo kun je comfortabel leven en het milieu verbeteren

2 Minuten lezen
Wist je dat isolatie van je woning je woning een extra dosis comfort kan geven? Daarnaast is het belangrijk om het milieu…
Besparen

Tips om duurzamer te wonen

1 Minuten lezen
Duurzaamheid, je komt er tegenwoordig niet meer omheen. Het is op dit moment misschien wel het meest besproken thema ter wereld. Duurzaamheid…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *