NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Besparen

Tips om duurzamer te wonen

1 Minuten lezen

Duurzaamheid, je komt er tegenwoordig niet meer omheen. Het is op dit moment misschien wel het meest besproken thema ter wereld. Duurzaamheid kan je namelijk toepassen op alle dingen van het leven. In dit artikel houden we het even alleen op duurzaam wonen. Er worden een paar handige tips gegeven hoe jij zelf je huis duurzamer kan maken waardoor je de wereld helpt beter te maken. Daarnaast kan je er zelfs kosten mee besparen. Hieronder volgen de tips voor duurzaam wonen:

Duurzamer verwarmen

Je verwarming en warme water zijn belangrijke aspect om op in te gaan omdat de gemiddelde energierekening voor 65% bestaat uit de kosten voor verwarming en warm water. Een goede stap die je kunt ondernemen is door je hr-ketel te combineren met een zonneboiler of hybride warmtepomp.

Verbruik minder water

Water wordt erg veel verspild in het huishouden. Toch zijn er veel simpele manieren waarmee dit kan voorkomen. De beste zijn: minder lang douchen, was de vaat met je handen, vervang een oud toilet, koop A-label apparatuur, en doe de was pas als deze helemaal vol zit.

Isoleer je huis

Ongeveer 75% van de Nederlandse woningen zijn niet goed ge├»soleerd. Dit komt voornamelijk doordat de meeste woningen zijn gebouwd voor 1980. De beste isolatiemaatregelen zijn: muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie en beter isolerend glas. Daarnaast kan je makkelijk zelf naden en kieren in huis dichtmaken. 

LED-verlichting

Overstappen naar LED-verlichting is misschien wel de makkelijkste stap die je kan zetten. Het is goedkoop en neemt niet veel tijd in beslag. Daarnaast kan je er ook relatief veel mee besparen. Een LED-lamp is namelijk 75% zuiniger als gewone gloeilampen. 

Zuinige apparatuur

Vervang als het kan je apparatuur voor zuinigere opties. Het liefst apparaten met het A+++ label. Dit kan wat meer kosten bij de aankoop, maar op langere termijn zal je er meer profijt van hebben. 

Als je deze 5 tips zelf kan toepassen ben je al heel goed opweg. U draagt dan een steentje bij aan een betere wereld en je bespaart voor jezelf ook nog eens kosten. Wie wilt dat nou niet? Kijk voor meer informatie op https://interwonen.nl/.

Gerelateerde berichten
Besparen

Het grote voordeel van zonnepanelen voor jouw woning

1 Minuten lezen
Steeds meer mensen denken aan het aanschaffen van zonnepanelen en dat is niet voor niks. Ik spreek steeds vaker mensen die erover…
Besparen

Zo kun je comfortabel leven en het milieu verbeteren

2 Minuten lezen
Wist je dat isolatie van je woning je woning een extra dosis comfort kan geven? Daarnaast is het belangrijk om het milieu…
Besparen

Dingen die je kunt doen om duurzamer te worden

2 Minuten lezen
Eigenhandig het milieu redden gaat je niet lukken! De overheid wil ervoor gaan zorgen dat steeds meer mensen duurzamer gaan wonen, daarom…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *