NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Klussen

Parket schuren, een eitje toch?

1 Minuten lezen

Parket Schuren is niet iets dat iedereen dagelijks doet. Het is een vak apart. Zodra het fout gaat kan dit flinke of zelfs onherstelbare fouten opleveren en dat is zonde! Toch zijn er veel doe-het-zelvers in Nederland. Ze denken het dan ook even in een weekendje te regelen door even langs de bouwmarkt te gaan, meubels aan de kant te zetten, even schuren en dan nog afwerken met olie of lak.

Het klopt dat het mogelijk is om alles zelf te doen maar helaas is het niet altijd even eenvoudig. Soms denken mensen dat ze iets zelf moeten doen als het goed gedaan moet worden. Helaas klopt dit niet altijd, maar hoe kun je wel het beste aan de slag? AJM Van Houdt vertelt je er meer over!

Wat heb je nodig?

Begin bij het verkrijgen van goed onderhouden schuurmachines. Voor het leggen van een vloer heb je een grote en een kantenschuurmachine nodig. Schuurmachines die niet goed afgesteld zijn kan flinke invloed hebben op het resultaat. Zo kan het moeilijk worden om bij te sturen zodra dat nodig is. Daarnaast komt er bij het schuren veel stof vrij waardoor je een goede stofzuiger nodig hebt. Plaats daarnaast ook alle meubels in een andere ruimte zodat het daar niet in terecht komt. Tot slot heb je ook schuurpapier nodig in verschillende groftes. De eerste schuurbeurt vraagt om grovere schuurkorrels dan de tweede en derde schuur rondes.

Aan de slag

Voordat je begint is het belangrijk om na te lopen op uitstekende spijkers. Zodra dat is gecontroleerd kun je beginnen met schuren. Begin in de hoek en begin dezelfde richting opgaan bij het schuren. Let erop om de schuurmachine niet op één plek te houden, dit zal het pakket ernstig beschadigen. Voor de tweede en derde schuur ronde kun je het beste in de lengte gaan schuren gebruik middel- of fijn schuurpapier. Zuig de stof regelmatig af met de stofzuiger.

Afwerking

Tot slot moet de vloer nog afgewerkt worden. Er zijn diverse soorten lak en oliën die hun eigen effect hebben op het soort vloer.

Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *