NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Tips voor het inrichten van een studio

2 Minuten lezen

Wonen kan nogal wat geld kosten en vooral wanneer je in grote steden wilt wonen hangt hier vaak een behoorlijk prijskaartje aan vast. Vaak zijn de ruimtes die je dat tot je beschikking hebt ook helemaal niet zo groot. Je hebt dan bijvoorbeeld een kleine studio. Het inrichten van een kleine studio kan best wel ingewikkeld zijn en omdat we je graag willen helpen hebben wij wat fijne tips op een rijtje gezet, lees dus snel verder.

Woon je nog niet in een studio? Dan kan je ervoor kiezen om te verhuizen naar je favoriete woonplek. Verhuisbedrijf Groningen helpt je met de verhuizing naar je nieuwe huis.

Veel licht en ruimte

De eerste belangrijke tip wanneer je je kleine studio in gaat richten is het gebruik maken van licht en ruimte. Je bent misschien snel geneigd om allerlei verschillende hoeken in je kamer te maken zoals een eethoek, een hoek waar je slaapt en een chill hoek. Hoewel dit misschien slim lijkt zorg je er op deze manier juist voor dat de kamer optisch kleiner oogt. Je moet dus proberen om ruimtelijker te denken. Zodra je in een studio gaat wonen weet je dat je alles doet in dezelfde ruimte. Dit hoef je dus echt niet verborgen te houden. Maak dus lekker gebruik van alle beschikbare ruimte. 

Het opruimen van je studio

Rommel in je huis is natuurlijk nooit fijn. Wanneer je echter in een studio woont die niet zo groot is zul je nog beter op moeten gaan letten op je rommel. Een kleine ruimte komt er namelijk al heel snel rommelig en overvol uit te zien. Stop daarom zoveel mogelijk van je spullen in opbergdozen, in kasten of onder je bed. Het maakt niet uit waar je al je spullen laat als het maar uit het zicht verdwenen is. Leg ook al je spullen altijd meteen op de goede plek terug zodat je weet waar je je spullen hebt gelaten. 

Rustige kleuren

Wanneer je je studio gaat inrichten kan het heerlijk zijn om lekker los te gaan met verschillende kleuren waardoor je helemaal kunt uitpakken. Maar aangezien een studio vaak erg klein is, is het beter om te kiezen voor rustige kleuren zoals pastel, beige of wit. Hierdoor wordt namelijk een ruimtelijk gevoel gecreĆ«erd. En anders gebruik je sobere kleuren in combinatie met eetkamerstoelen industrieel. Verder kun je ook je vloer het beste niet al te donker maken maar lekker rustig houden. Een houten vloer is vaak de beste keuze en kan bijna in elk huis gelegd worden. 

Keuzes maken

Wanneer je een kleine studio gaat inrichten betekent dat dat je niet alle spullen die je zou willen hier in kwijt kunt. Er zullen dus keuzes gemaakt moeten worden. Ga je voor een bank of houd je het bij een stoel zodat er ruimte wordt bespaart? Ga je voor een bureau of voor een eettafel? Wanneer je voor een eettafel gaat zul je moeten bedenken of je eettafel stoelen wilt gebruiken of voor opklapbare stoeltje wilt gaan. Bedenk hoeveel ruimte je tot je beschikking hebt en welke items je de hoogste prioriteit geeft. 

Wanneer je in een studio gaat wonen zul je er rekening mee moeten houden dat je niet een al te grote ruimte tot je beschikking hebt. Denk dus goed na over hoe jij je studio wilt inrichten en hoe je dan het beste ruimte kunt besparen.

Gerelateerde berichten
Interieur

Het voordeel van een kringloopwinkel

4 Minuten lezen
Een kringloopwinkel is een geweldige optie als je spullen tegen een betaalbare prijs wilt kopen. Niet alleen zijn kringloopwinkels een voordelige manier…
Interieur

Hoe richt je een kleine keuken in?

2 Minuten lezen
Bij het kopen van een keuken sta je voor veel keuzes. Vervolgens bij het inrichten van de keuken sta je voor nog…
Interieur

Op zoek naar een originele kerstboom? Ga voor hout!

4 Minuten lezen
Ben je een beetje uitgekeken op een klassieke kerstboom, en wil je het de komende kerst anders doen? Er zijn tegenwoordig gelukkig…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *