NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Hoe richt je een kleine keuken in?

2 Minuten lezen
kleine keuken inrichten

Bij het kopen van een keuken sta je voor veel keuzes. Vervolgens bij het inrichten van de keuken sta je voor nog meer moeilijke keuzes. En wanneer je maar beperkte ruimte hebt wordt dit allemaal nog lastiger. Daarom geven we jou in dit artikel de 8 beste tips voor de inrichting van jouw praktische, maar toch ook stijlvolle kleine keuken. Een kleine keuken betekent ook dat een verhuizer niet veel tijd kwijt is met de verhuizing!

Apparaten verstoppen in kastjes

Bij veel keukens van een groter formaat is het geen probleem om apparatuur als een waterkoker, een magnetron en een koffiezetapparaat gewoon op het aanrecht te zetten. Maar in een kleine keuken neemt dit te veel ruimte in beslag. Daarom kan je deze apparaten beter verstoppen in een kastje. Dat staat netter en zorgt voor meer ruimte op het aanrecht.

Borden in rekken

Wanneer je een grote keuken hebt leg je zonder erbij na te denken de borden gewoon in een van de kastjes. Maar in een kleine keuken is het veel handiger om de borden in een verticaal in een rek te zetten. Daardoor nemen ze maar de helft van de ruimte in beslag. En bovendien is het modern om zo een bordenrek aan de muur te hangen.

Verticale laden 

In een keuken zitten altijd wel horizontale lades. Deze zijn natuurlijk erg handig voor onder andere bestek. Maar je ziet zelden keukens met horizontale lades. Terwijl heel veel keukens wel ergens een verticale rand over hebben waar je zo een verticale lade kan maken. En er kunnen verrassend veel spullen in zo een lade.

Een draaiplateau

In een grotere keuken heb je waarschijnlijk wel eens ergens een draaiplateau gezien. Deze draaiplateaus zijn erg handig voor in de hoek van de keuken, en kunnen nog beter van pas komen in kleine keukens. Op zo een draaiplateau kan je al je pannen neerzetten.

De dubbele besteklade

Een van de beste tips voor een kleine keuken is de dubbele besteklade. Deze dubbele besteklade kan je kopen en gewoon in je normale besteklade leggen. Hierdoor kun je veel meer bestek kwijt in dezelfde ruimte. 

Extra lades onder in de keuken   

Mogelijk is het je wel eens opgevallen dat de meeste keukens een dikke rand hebben tussen de grond en de keukenkastjes. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat deze rand vervangen wordt voor extra lades. Dit is perfect voor een kleine keuken en is ideaal voor bijvoorbeeld het opbergen van handdoeken.

Magnetisch messenset boven het aanrecht

In een kleine keuken moet je slim omgaan met de ruimte die je hebt. Daarom raden wij altijd aan om de muur te gebruiken om hier een messenset aan op te hangen. Dit is erg praktisch en ziet er ook nog een stijlvol uit.

Hangende mandjes en rekjes

Zoals we al zeiden is het in een kleine keuken handig om dingen aan de muur te hangen. Zo kan je ook mandjes en rekjes tussen hangende keukenkastjes en het aanrecht aan de muur ophangen. Hierin kan je bijvoorbeeld je fruit leggen of andere spullen die normaal ruimte innemen op het aanrecht.

Deze 8 tips zullen je ongetwijfeld hebben met het praktisch en stijlvol inrichten van je keuken.

Gerelateerde berichten
Interieur

Het voordeel van een kringloopwinkel

4 Minuten lezen
Een kringloopwinkel is een geweldige optie als je spullen tegen een betaalbare prijs wilt kopen. Niet alleen zijn kringloopwinkels een voordelige manier…
Interieur

Op zoek naar een originele kerstboom? Ga voor hout!

4 Minuten lezen
Ben je een beetje uitgekeken op een klassieke kerstboom, en wil je het de komende kerst anders doen? Er zijn tegenwoordig gelukkig…
Interieur

Tips voor het inrichten van een studio

2 Minuten lezen
Wonen kan nogal wat geld kosten en vooral wanneer je in grote steden wilt wonen hangt hier vaak een behoorlijk prijskaartje aan…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *