NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Interieur

Op zoek naar een originele kerstboom? Ga voor hout!

4 Minuten lezen

Ben je een beetje uitgekeken op een klassieke kerstboom, en wil je het de komende kerst anders doen? Er zijn tegenwoordig gelukkig vele opties om een originele kerstboom in huis te halen. Nieuw op de markt is namelijk de kerstboom van hout. Met zo’n prachtige alternatieve kerstboom zorg je voor het ultieme kerstgevoel, zonder dat je een naalden verliezende spar of den uit de natuur haalt. 

De prachtige spiraalvormige houten kerstbomen van Spira

Fabrikant Spira is met een wel erg originele kerstboom gekomen: een spiraal vormige kerstboom! Deze leuke kerstboom is net even wat anders dan die dennenboom dankzij het bijzondere ontwerp. Je kunt hem zeer gemakkelijk opzetten. Je schroeft de meegeleverde standaard in elkaar en daar hang je voorzichtig de houten spiraal vormige kerstboom aan op. Binnen een minuut is het daarmee officieel kerst! Veel gemakkelijker dan een sparrenboom moeten halen bij een verkoopadres en naderhand je auto moeten stofzuigen. Zo houd je je auto en huis vrij van zand en naalden. Je kunt deze spiraalvormige houten kerstboompjes volhangen naar eigen smaak: denk aan lichtjes, houten kerstversiering of ander moois. Spira heeft verschillende soorten prachtige kerstversieringen op de markt gebracht, van vilt en hout bijvoorbeeld. Zo kun je deze kerstboom van hout heel persoonlijk optuigen en houd je zelfs met de versieringen rekening met het aspect van duurzaamheid. Is de kerst weer voorbij, dan berg je de boom gemakkelijk en zeer compact weer op. Dat scheelt weer een tripje naar het grofvuil. Deze houten schone is een zeer originele kerstboom, en past bovendien in elk interieur. Je kunt hem zelfs aan het plafond hangen! Ontzettend handig wanneer je speelgrage huisdieren of wildebrassende koters hebt rondlopen, of de ruimte optimaal wilt benutten. Het ontwerp gaat bovendien lang mee vanwege de coating. Zo is deze kerstboom van hout zelfs buiten neer te zetten! Vanwege het neutrale design en de rustige, natuurlijke materialen is dit houten kerstboompje geschikt voor vieringen buiten de kerstdagen om; met Pasen kun je er bijvoorbeeld eitjes in hangen. Spira heeft verschillende uitvoeringen van deze alternatieve kerstboom van hout. De Spira Mini is bijvoorbeeld compact en daarmee geschikt voor je bureau op kantoor, in de hal of in de vensterbank. Iets groter is de Spira Small. Hierna volgt in grootte de Spira Large, die even groot is als een gemiddelde klassieke kerstboom in een huishouden. Ga je voor lekker groot, kies dan de Spira Slim. Met een hoogte van twee meter is dit een prachtige blikvanger op kantoor, in een bedrijfskantine of gewoon in de woonkamer of voortuin. Heb je liever een hoge boom die wat minder ruimte inneemt? De Spira Oval is de oplossing. Deze is ovaal, waardoor hij een stuk minder in de weg staat. 

Yelka: duurzame originele kerstbomen

Een tweede bekende producent van ecologisch verantwoorde houten kerstbomen is Yelka. Uniek aan deze creatieve kerstbomen van hout is het ontwerp. De houten onderdelen kunnen namelijk afzonderlijk worden bewogen, waardoor geen kerstboom hetzelfde zal zijn. Je kunt zo’n originele kerstboom van hout geheel plat opstellen, of de kerstboom 3D maken door de latjes haaks op elkaar te positioneren. Of kies voor een gulden middenweg, als je wilt dat deze alternatieve kerstboom minder ruimte inneemt. Ook geeft Yelka je de mogelijkheid te variëren in houtsoort én formaat. Deze moderne kerstboom wordt namelijk geleverd in drie verschillende houtsoorten, voor elk interieur. Ga je liefst voor eiken? Of toch walnoot, of esdoorn? Small, medium of lekker large? 

Haal duurzaamheid in huis met een houten kerstboom

Een houten kerstboom is ontzettend duurzaam. Zowel Yelka als Spira hebben om deze reden deze originele kerstbomen op de markt gebracht. Het hout is afgewerkt zodat het nóg langer meegaat. Zo hebben meerdere generaties plezier van deze prachtige alternatieve kerstboom. Ook zijn ze milieuvriendelijk geproduceerd. Wist je bijvoorbeeld dat een klassieke boom uit de natuur er wel tien jaar over kan doen om zo groot te worden? Al die tijd heeft het water en verzorging nodig. Om vervolgens na een paar weken in de huiskamer of op kantoor te hebben gestaan al te worden afgedankt… Is het milieu en de natuur je een beetje lief, dan is een houten kerstboom natuurlijk een veel duurzamere en originele oplossing. Doordat ze milieuvriendelijk zijn geproduceerd en met natuurlijke materialen zijn afgewerkt, kunnen ze na hun lange levensduur zelfs gewoon oplossen in de natuur. Ter vergelijking: een kunstkerstboom van plastic is niet heel milieuvriendelijk vervaardigd, en moet bovendien bij het chemisch afval omdat er giftig stoffen kunnen vrijkomen bij de vernietiging ervan. 

Ook op het werk een volwaardig alternatief voor een kerstboom

Een houten kerstboom is een originele manier voor een bedrijf om te laten zien dat ze met duurzaamheid bezig zijn, wat tegenwoordig een hot topic is natuurlijk. Zet kleine houten kerstboompjes op bureaus neer of de balie bij de ingang, of fleur de bedrijfskantine of entree op met een grote kerstboom van hout met lichtjes of versiering. Klanten, werknemers en relaties zullen gelijk zien dat het bedrijf met het milieu bezig is, en natuurlijk staat zo’n kerstboom van hout gewoon prachtig. Ook kan je als bedrijf een houten kerstboom kopen om cadeau te doen aan zakenrelaties. Ook dan laat je zien dat duurzaamheid je lief is. Bovendien past dit helemaal in de kerstgedachte! Elke relatie zal blij zijn om zo’n houten kerstboom te krijgen. Bovendien zal deze jaar op jaar gebruikt worden, waardoor uw zakenrelaties elk jaar weer op een zeer positieve manier aan jouw bedrijf denken. Hún klanten en bezoekers zullen waarschijnlijk vragen hoe jouw zakenrelatie toch aan deze leuke houten kerstboom is gekomen, waarna jouw naam natuurlijk genoemd wordt. Maar ook aan je eigen werknemers geeft het een signaal af dat je met duurzaamheid bezig bent. Dit is natuurlijk mooie bijvangst voor je imago, maar kan ook je werknemers stimuleren of inspireren zelf meer met duurzaamheid te doen. En dat is winst voor jou, én voor de planeet!

De voordelen van een houten kerstboom op een rijtje:

  • originele kerstboom die zeker complimenten gaat oogsten
  • een prachtig alternatief voor een kerstboom die bij elke inrichting past
  • een blikvanger die eveneens rust schept in uw interieur
  • duurzame en milieubewuste alternatieve kerstboom voor eentje uit de natuur of van plastic
  • mooi signaal naar derden dat je duurzaamheid en het milieu belangrijk vindt

Gerelateerde berichten
Interieur

Het voordeel van een kringloopwinkel

4 Minuten lezen
Een kringloopwinkel is een geweldige optie als je spullen tegen een betaalbare prijs wilt kopen. Niet alleen zijn kringloopwinkels een voordelige manier…
Interieur

Hoe richt je een kleine keuken in?

2 Minuten lezen
Bij het kopen van een keuken sta je voor veel keuzes. Vervolgens bij het inrichten van de keuken sta je voor nog…
Interieur

Tips voor het inrichten van een studio

2 Minuten lezen
Wonen kan nogal wat geld kosten en vooral wanneer je in grote steden wilt wonen hangt hier vaak een behoorlijk prijskaartje aan…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *