NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Slimme manieren om inbrekers geen kans te geven

2 Minuten lezen
inbreker sleutels

Goed beschermd zijn tegen inbrekers geeft een veilig gevoel. De inbraakcijfers in Nederland zijn nog steeds aanzienlijk hoog en dit komt ook doordat inbrekers steeds sluwer worden en manieren vinden om succesvol in te breken. Wil je meer zekerheid creëren en inbrekers geen kans geven? Vraag advies bij een professionele slotenmaker of volg dan de tips die ik je ga geven in deze blog.

Een alarmsysteem

Inbrekers gaan meestal te werk op momenten dat ze het minst gezien kunnen worden. Doordeweeks in de nacht bijvoorbeeld, want de meeste mensen slapen dan, omdat ze de volgende dag weer naar hun werk moeten gaan. De perfecte inbraak is er één waarbij zo min mogelijk schade en geluid wordt gemaakt en waarbij de inbrekers ongezien, zoveel mogelijk kostbare spullen meenemen. Als je een alarmsysteem installeert kun je inbrekers de stuipen op het lijf jagen. Waarschijnlijk zijn ze al weg, voordat jij ze gezien hebt. Mochten ze toch sloten hebben geforceerd kan je Slotenmaker in Berkel en Rodenrijs oproepen voor inbraakherstel. Een andere manier om dit voor elkaar te krijgen is door een nachtlamp te installeren, want inbrekers willen niet opvallen en niet zichtbaar zijn.

Zorg ten alle tijden voor een bewoonde indruk

Als je een weekendje weg gaat of voor langere tijd op vakantie gaat, zorg er dan wel voor dat buitenstaanders een bewoonde indruk krijgen. Inbrekers rijden wel eens overdag rond om te kijken naar woningen (zeker in vakantieperiodes). Doe niet alle gordijnen dicht en zorg dat er altijd een lichtje brand als je weg bent. Uiteraard zijn goede sloten van belang. Op https://slotenmakersinleiden.nl/slotenmaker-leiderdorp/ kan je daar meer over vinden. Een paar borden op het aanrecht kan ook helpen, omdat het dan lijkt dat er nog is gegeten. Mijn advies is ook altijd om de buren in te schakelen als je op vakantie gaat. Vraag of ze af en toe eens de posten willen opruimen en een oogje in het zeil te houden voor je, zodat jij rustig kunt genieten van je vakantie.

Veiligheidssloten

Neem contact op met een goede slotenmaker en laat hem goede kwaliteit veiligheidssloten aanbrengen. Deze sloten beveiligen veel beter tegen aanvallen van buitenaf. Dit geeft niet alleen veel meer veiligheid, maar ook meer zekerheid (een veiliger gevoel). Als je kiest voor duurzame sloten om de ramen en deuren mee te vergrendelen, zorgt dit naast extra veiligheid er ook nog voor dat jouw woning meer waard wordt. Duurzame woning zijn enorm in trek en veel geld waard. In mijn ogen is dit een echte win-win situatie.

Maak het inbrekers niet gemakkelijk

Inbrekers en criminelen worden steeds sluwer en bedenken allerlei manieren om succesvol te zijn. Helaas is dit niet altijd te stoppen, maar desondanks moeten we ze het niet gemakkelijk gaan maken. Sluit je huis goed af als je gaat slapen of weg gaat. Zorg daarnaast voor een bewoonde indruk al je voor langere tijd weg gaat en wees niet bang om hiervoor hulp te vragen aan betrouwbare buren. Tenslotte is het in mijn ogen nooit verkeerd om te investeren in een beetje extra veiligheid. Een alarmsysteem en veiligheidssloten zijn hier goede voorbeelden van en ik zou dit zeker willen aanbevelen.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Met goede sloten verklein je de kans op inbraakdiefstal

2 Minuten lezen
Inbrekers gebruiken een koevoet, een schroevendraaier of gooien zelfs een steen door je raam om naar binnen te komen. Uiteraard moet je…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *