NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Beveiliging

Met goede sloten verklein je de kans op inbraakdiefstal

2 Minuten lezen

Inbrekers gebruiken een koevoet, een schroevendraaier of gooien zelfs een steen door je raam om naar binnen te komen. Uiteraard moet je altijd goed je ramen en deuren sluiten om inbraakdiefstal te voorkomen, maar je kunt meer doen. In deze blog lees je wat je kunt doen om de kans op inbraakdiefstal flink te verkleinen.

Sloten van een slotenmaker

De voordeur is niet de enige plek waar inbrekers naar binnen proberen te komen, want ook de achterdeur en ramen worden vaak gebruikt om naar binnen te sluipen. Zelfs als je raam dicht zit kunnen inbrekers naar binnen komen. Ze kunnen een gaatje boren in één van je kozijnen en dan het raam open doen. Om je woning extra goed te beveiligen tegen inbrekers kan je contact opnemen met een slotenmaker. Een slotenmaker kan de kozijnen en ramen beter beveiligen en de deuren beter vergrendelen met veiligheidssloten. Deze sloten zijn veel lastiger om te kraken, omdat ze voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Ook als je net slachtoffer van een inbraak bent geweest kun je contact opnemen met een slotenmaker. De slotenmaker kan de schade herstellen en beter sloten aanbrengen om herhaling te voorkomen.

Neem een alarm of camera’s om je woning te beveiligen

Een alarm of camera’s kan ook helpen om inbrekers te waarschuwen. Je kan het beheren van dergelijke veiligheidsmaatregelen voor je vastgoed uitbesteden aan een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Zo kan je bij VvE beheerder Amstelveen alle onderhouds- en veiligheidstaken kwijt. Inbrekers zullen het alarm en de camera’s herkennen en wellicht ervoor kiezen om bij een andere woning in te gaan breken. Je kunt succes hebben met camera’s en een alarm, maar het nadeel is dat inbrekers vaak alsnog weg komen. Met een alarm kun je snel de politie bellen, maar die zijn hoogstwaarschijnlijk niet op tijd ter plekke om de inbrekers te pakken. Met camerabeelden kan de politie inbrekers identificeren, helaas zijn inbrekers vaak niet te herkennen op dit soort beelden door bijvoorbeeld het dragen van een capuchon of een bivakmuts.

Laat niet merken dat er niemand thuis is

Inbrekers geven de voorkeur aan woningen waar niemand thuis is, omdat dit de kans om gepakt te worden kleiner maakt. Als je een paar dagen weg gaat of op vakantie gaat kun je een paar dingen doen om de kans op inbraakdiefstal te verkleinen. Allereerst moet je natuurlijk je ramen en deuren goed afsluiten. Vervolgens is het handig om de buren te laten weten dat je weg bent, zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden. Ben je langer weg dan kun je zelfs vragen of ze af en toe de auto voor je deur willen zetten, de post willen opruimen en bijvoorbeeld dagelijks wat lampjes aan willen zetten. Hierdoor lijkt het alsof er wel iemand thuis en valt het inbrekers minder op dat er niemand thuis is. Tenslotte zou je nog op moeten passen met het delen van informatie via social media over je vakanties, want inbrekers zitten ook op social media.

Laat je waardevolle spullen niet slingeren

De beste tip is om te investeren in betere sloten van een slotenmaker, maar het is ook slim om je waardevolle spullen te verstoppen als je gaat slapen of van huis gaat. Als inbrekers door het raam kijken wil je niet dat ze allemaal waardevolle spullen zien liggen, want dat maakt het aantrekkelijk voor inbrekers om in te breken. Hopelijk heb je wat aan deze tips gehad en zal je hierdoor nooit (meer) te maken krijgen met inbraakdiefstal.

Gerelateerde berichten
Beveiliging

Slimme manieren om inbrekers geen kans te geven

2 Minuten lezen
Goed beschermd zijn tegen inbrekers geeft een veilig gevoel. De inbraakcijfers in Nederland zijn nog steeds aanzienlijk hoog en dit komt ook…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *