NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Energie

Keuzes die je kunt maken als je voor duurzaamheid gaat kiezen

1 Minuten lezen

In een duurzame woning is het fijn toeven! Een goed geïsoleerde woning heeft een gezond en lekker binnenklimaat en zorgt ervoor dat je veel geld kunt besparen op de energiekosten. In deze blog lees je over enkele duurzame keuzes die je kunt gaan maken.

Woning isolatie

Isolatie maatregelen kunnen het wooncomfort van jouw woning enorm verhogen. Door de isolatielaag die bijvoorbeeld wordt gebruikt bij een spouwmuurisolatie blijft de warmte beter in de kamer. Ook zul je minder tot nauwelijks last hebben van vochtschade. Het isolatie materiaal is milieuvriendelijk en je gaat minder energie verbruiken, hierdoor draag je jouw steentje bij aan een beter milieu.

Zonnepanelen installeren

Veel mensen in Nederland kiezen ervoor om zonnepanelen te installeren op het dak van hun woning. De eenmalige aanschafprijs is fors, maar op de lange termijn kun je veel geld besparen. 

Inmiddels hebben meer dan 600.000 woningen in Nederland zonnepanelen op hun dak. Dit blijkt uit statistieken van het CBS. De levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar en de terugverdientijd rond de tien jaar. De overige jaren zul je dus kunnen genieten van gratis zonne-energie.

Een warmtepomp aanschaffen

Een warmtepomp aanschaffen is een goede optie als je het milieu wilt verbeteren. De cv-ketel die de meeste mensen in huis hebben stoot enorm veel CO2 uit en deze kun je met de warmtepomp reduceren tot nul. Ook bij het aantal warmtepompen in huishoudens zien we de laatste jaren een forse toename. De aanschafprijs is hoog, maar je kunt er subsidie over krijgen en je energielabel kan omhoog gaan. Als je energielabel omhoog gaat wordt je huis aanzienlijk meer waard.

Kies voor groene energie

De laatste keuze die voorbij komt in deze blog is de keuze voor groene energie. Groene energie is energie die wordt opgewekt door natuurlijke bronnen als bijvoorbeeld de zon of de wind. Deze onuitputbare bronnen zijn beter voor het milieu dan bronnen als steenkool of gas. Goede voorbeelden hiervan zijn eerder genoemd, zoals de zonnepanelen of de warmtepomp. Dit zeker zijn keuze om te overwegen, want je gaat geld besparen en helpt het milieu.

Gerelateerde berichten
Energie

Energiezuinige huizen ontwerpen met warmtepomp en zonnepanelen

1 Minuten lezen
Voordat je een nieuw huis gaat ontwerpen of een bestaand huis aan gaat passen is het slim om even te overwegen of…
Energie

Wat zijn de providers overstapmogelijkheden?

1 Minuten lezen
Ben u opzoek naar een voordelig internet? Providers is de voordelige online partner. Maar wat heeft https://www.providers.nl/ eigenlijk nog meer te bieden?…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *