NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

Praktische dingen waaraan je moet denken wanneer je de slaapkamer inricht

3 Minuten lezen
slaapkamer inrichten

De slaapkamer wordt vaak gezien als de ruimte in huis waar je je helemaal kunt ontspannen. Je kunt hem inrichten zoals jij dat wilt en voor een stijl gaan die bij jou past. Toch zijn er een aantal praktische zaken waar je bij het inrichten van elke slaapkamer aan zou moeten denken en die ervoor kunnen zorgen dat jij van jouw slaapkamer een fijne en rustgevend plekje kunt maken. Wij hebben deze zaken voor jou op een rijtje gezet en verder uitgelegd dus lees vooral verder en voorkom slapeloze nachten. We hebben nog meer tips voor je op een rijtje gezet op de klus website.

Een goed bed en hoofdkussen

Misschien wel de belangrijkste keuze die je maakt wanneer je de slaapkamer gaat inrichten is de keuze voor een matras en hoofdkussen. Een goede nachtrust zorgt er namelijk voor dat jij uitgerust aan je dag begint waardoor je meer uit je dag kunt halen. Ook zorgen een goed matras en hoofdkussen ervoor dat jij minder snel last krijgt van nek en rug klachten. Een goed matras in combinatie met een hoofdkussen dat aan jouw wensen voldoet kan dus echt een wereld van verschil maken. 

Er zijn verschillende soorten matrassen waaruit je kunt kiezen. De meest gebruikelijke zijn een foam- of binnenvering matras. Een foam matras is in staat zich te vormen naar je lichaam. Dit matras kan je heerlijk warm houden en is daardoor de beste keuze voor mensen die het snel koud hebben. Een binnenvering matras daarentegen zal je lichaam ondersteunen door een speciaal soort veren. Het beschikt over een goede lucht isolatie waardoor het matras en jij lekker koel blijven. De beste keuze voor mensen die het snel warm hebben in bed!

Slaapkamer verlichting 

Wanneer het aankomt op de slaapkamer verlichting moeten er geen overhaaste beslissingen worden gemaakt. Dit bepaalt namelijk voor een groot deel wat voor uitstraling jouw kamer krijgt en hoe fijn jij je in je kamer voelt. Vaak wordt de slaapkamer gezien als de kamer die er sfeervol en knus uit hoort te zien. Door te kiezen voor sfeerlampjes en een plafond- of staande lamp met dimmer creëer je dit effect binnen no time. 

Daarnaast is het handig om te zorgen voor functioneringslampjes zoals een leeslampje. Zo zorg je ervoor dat je altijd licht hebt, waar je ook zit of ligt. Ook zou je kunnen kiezen voor op afstand bestuurbare verlichting. Dit is vooral handig wanneer je net lekker in je bed ligt en echt geen zin meer hebt om op te staan om je lampen uit te doen. Door smart lighting zet je namelijk een lamp heel eenvoudig met je telefoon of een afstandsbediening uit of aan. 

De juiste gordijnen

Naast de juiste verlichting is het ook belangrijk om stil te staan bij het kiezen van de juiste gordijnen. Wanneer je kiest voor verduisterende gordijnen kun je er zeker van zijn dat daglicht geen kans krijgt. Een perfecte oplossing wanneer je gevoelig bent voor licht en hierdoor vroeger wakker wordt dan gepland. 

Als je kamer erg klein is of wanneer je je kamer ruimtelijker wilt laten lijken is het een goed idee om gordijnen hoog op te hangen en deze tot aan de grond te laten komen. Ook geven lange gordijnen je kamer een luxe look!

Ben je niet helemaal weg van gevoerde gordijnen? Kies dan voor rolgordijnen of jaloezieën. Op deze manier kun je er dan toch zeker van zijn dat het daglicht geblokkeerd wordt en dat jij lekker door kunt slapen. 

Een fijn vloerkleed

Je zult er misschien niet meteen aan denken maar een vloerkleed in je slaapkamer kan veel sfeer en warmte toevoegen! Zeker als je een vloer hebt in maar een bepaalde kleur zal een groot wollen vloerkleed zorgen voor een mooi contrast en een gezellige sfeer. Ook wanneer je een kleine slaapkamer hebt kun je door middel van een mooi vloerkleed een leuk sfeertje creëren. Kies er bijvoorbeeld voor om voor een rond vloerkleed te gaan met leuke patroontjes en maak van alle losse onderdelen in je kamer een geheel.

Gerelateerde berichten
Slapen

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte wekker

2 Minuten lezen
Je kent het gevoel wel: je opent je ogen en je realiseert je dat je je wekker helemaal niet hebt gehoord. Of…
Slapen

De vele voordelen van goed slapen

2 Minuten lezen
Lekker vroeg op en de dag beginnen met een doel. Persoonlijk vind ik het heerlijk om goed uitgerust te beginnen aan een…
Slapen

Een boxspring kopen: dit zijn de belangrijkste punten

2 Minuten lezen
Een boxspring kopen is een uitgaven die u niet dagelijks doet. Hierdoor weet u ook niet waar u precies op moet letten….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *