NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Slapen

De vele voordelen van goed slapen

2 Minuten lezen
goed slapen

Lekker vroeg op en de dag beginnen met een doel.

Persoonlijk vind ik het heerlijk om goed uitgerust te beginnen aan een lange dag. Met een boxspring 140×200 stap je comfortabel je bed uit om te beginnen aan de dag. Daarnaast is slaap gewoon enorm belangrijk voor de mens, omdat ons lichaam en ons hersenen moeten uitrusten en herstellen van de inspanningen overdag. In deze blog benoem dit voordeel en andere voordelen van een goede nachtrust.

Scherper en alerter

Als je goed geslapen hebt zul je scherper en alerter zijn. Je reactievermogen is beter als je goed slaapt. Goed slapen gaat trouwens niet alleen over de kwantiteit (het aantal uren), maar ook over de kwaliteit (ongestoord). Zelf heb ik vaak genoeg het verschil gemerkt als ik op zondag moest voetballen. Als ik de dag ervoor op tijd ging slapen voelde ik me scherp en fris, maar ging ik stappen dan presteerde ik meestal voor geen meter. Dus ook voor je werk of school zou ik altijd willen adviseren om goed te slapen, zodat je goed kunt presteren de volgende dag. En met een boxspring 140×200 rust je goed uit.

Beter voor je uiterlijk

Wist je dat je er minder aantrekkelijk uitziet als je slecht slaapt? Ja, vast niet het eerste waar je aan gedacht had als het over slapen ging, maar een goede nachtrust zorgt er wel degelijk voor dat je er frisser uit ziet. Je zult geen last hebben van wallen onder je ogen en je huid zal minder glad zijn (niet mooi). Voor mij persoonlijk niet de belangrijkste reden om goed te slapen, maar voor veel mensen waarschijnlijk wel een goede reden om een paar uurtjes extra te slapen.

Je hersenen hebben slaap nodig

De hersenen blijven actief tijdens je slaap, maar ze hebben deze slaaptijd wel nodig om te herstellen van de indrukken die je hebt opgedaan gedurende de dag. Slaap je goed, dan zal je dingen die je geleerd of gezien hebt beter onthouden. Veel mensen slapen echter slecht en dit is slecht voor de hersenontwikkeling. Ook veel piekeren of grote mate van stress zijn slecht als je wilt slapen en voor de hersenen.

Probeer meer en beter te slapen

Als je moeite hebt met slapen moet je toch gaan proberen om meer te gaan slapen. In deze blog heb ik slecht enkele voordelen benoemt van een goede nachtrust. Je hersenen en je lichaam hebben slaap nodig en het zorgt ervoor dat je beter presteert en er beter uitziet. Ik heb nog een paar goede tips voor je als je moeilijk slaapt. De eerste is om een vast ritme aan te houden, ga bijvoorbeeld elke avond om elf uur naar bed en sta om zeven uur op. Een andere goede tip is om je telefoon op vliegtuigstand te zetten als je gaat slapen, want je wilt niet gestoord worden tijdens je slaap. De laatste tip is een echte aanrader als je echt moeilijk slaapt, dat is het aanschaffen van een (elektrische) boxspring. Dit luxe bed geeft je zoveel ligcomfort en genot dat slapen gemakkelijk zal worden!

Gerelateerde berichten
Slapen

De ultieme gids voor het kiezen van de perfecte wekker

2 Minuten lezen
Je kent het gevoel wel: je opent je ogen en je realiseert je dat je je wekker helemaal niet hebt gehoord. Of…
Slapen

Praktische dingen waaraan je moet denken wanneer je de slaapkamer inricht

3 Minuten lezen
De slaapkamer wordt vaak gezien als de ruimte in huis waar je je helemaal kunt ontspannen. Je kunt hem inrichten zoals jij…
Slapen

Een boxspring kopen: dit zijn de belangrijkste punten

2 Minuten lezen
Een boxspring kopen is een uitgaven die u niet dagelijks doet. Hierdoor weet u ook niet waar u precies op moet letten….
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *