NEW!Incredible offer for our exclusive subscribers! Read More
Vastgoed

Waar moet je op letten bij het kopen van een woning

2 Minuten lezen
Deurmat home

Dit is helemaal niet zo’n slecht moment als mensen denken om een huis te gaan kopen.

Als sinds 2014 zit de huizenmarkt in de stijgende lijn, huizen worden dus steeds duurder. Desondanks kan je nu een huis kopen, maar dan zou ik wel op de onderstaande punten letten.

Een goede voorbereiding op het betrekken van het nieuwe huis is om even zorgvuldig na te gaan welke meubels je nog wilt behouden. Vaak is het zo dat bepaalde dingen versleten zijn of dat het simpelweg niet in het nieuwe interieur thuishoort. Om daar makkelijk van af te komen schakel je een woningontruimer in.

Huren wordt ook steeds duurder en duurder

Als student liep ik er een paar jaar geleden al tegen aan en nu is het nog erger. Ik heb het over de huurprijzen van simpele (studentenkamers in steden. Huren is steeds duurder geworden en dus niet meer een slimme, goedkope of tijdelijke optie. De koophuis prijzen stijgen ook, maar die trend zal zich nog wel doortrekken en dus wordt het huis wat je nu zou kopen ook meer waard. Is er een buitenkansje dan zou ik er zeker voor gaan.

Is het huis toekomstbestendig?

De overheid geeft korting op duurzame woningen. Dit zijn woningen die goed geïsoleerd en milieubewust zijn. Een ander voorbeeld hiervan zijn huizen met zonnepanelen op de daken. Deze zonne-energie is goed voor het milieu en wellicht later enorm in trek bij kopers, omdat ze toekomstbestendig zijn.

Hoe hoog is de hypotheekrente?

Wie er momenteel een woning koopt kan deze voordelig financieren, want de rente is laag. Ze voorspellen dat de hypotheekrente dit jaar nog laag zal blijven, dus op dat gebied is dit een mooi moment om voor een koopwoning te kiezen. Als je nu voor een koopwoning kiest, ben je de komende maanden verzekerd van een gelijkblijvende maandlast. Je hebt minder flexibiliteit, maar kunt bijvoorbeeld wel de hypotheek (deels) aflossen.

Wees alert en gebruik het internet

Als je momenteel op zoek bent naar een koopwoning moet je alert zijn, want deze woningen staan gemiddeld niet lang te koop. Je zou dus verschillende social media platformen nauwkeurig kunnen volgen en alert blijven op buitenkansjes. Hou natuurlijk wel rekening met je financiële mogelijkheden, daarom zou ik eerst aanbevelen om je netwerk te gebruiken, voordat je bijvoorbeeld hulp gaat zoeken bij een aankoopmakelaar.

Neem je tijd en maak een weloverwogen keuze

Er komt veel kijken bij de aankoop van een koopwoning en het is zeker een keuze die je goed moet bespreken met je partners, vrienden of familie. Toch ben ik van mening dat het niet zo’n slecht moment is om een woning te kopen als mensen denken. De hypotheekrente is laag en huren wordt ook steeds duurder en duurder. Koop je duurzame woning, dan zal deze in de toekomst waarschijnlijk alleen maar in prijs stijgen. Dus mocht je op zoek zijn, dan wens ik je veel succes en nogmaals weeg alle opties goed af. Wellicht kun je de tips uit deze blog daarbij gebruiken!

Gerelateerde berichten
Vastgoed

Elektrische laadpalen via VvE

1 Minuten lezen
De Nederlandse bevolking hanteert steeds meer maatregelen om milieuvervuiling tegen te gaan. Op de wegen zijn steeds meer elektrische voertuigen beschikbaar waaronder…
Power your team with InHype
[mc4wp_form id="17"]

Add some text to explain benefits of subscripton on your services.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *